ZABORAVITE NA PEGLU: Uz ovaj trik vaša odeća će uvek izgledati BESPREKORNO


Peglanje je mnogima najomraženija kućna aktivnost, ali s druge strane, ko još voli izgužvanu odeću!? Srećom, sada znamo jednostavan trik nakon kog će odeća biti kao ispeglana, a vi nećete morati da pipnete peglu.

Postupak je jednostavan: Uzmite flašicu sa raspršivačem i u nju ulijte 230ml vode i jednu supenu kašiku omekšivača za odeću.

Dobro promućkajte da se sastojci sjedine, a onda isprskajte zgužvanu odeću i ostavite da se preko noći suši. Ujutru ćete zateći savršeno ravnu odeću, bez trunke uloženog truda.


Glavni sastojak aspirina je salicilna kiselina sa kojom možete da riješite razne kožne probleme, a posebno kada je riječ o pjegama, bubuljicama, pa čak i porama u koži.

U nastavku vam otkrivamo kako možete napraviti magičnu masku.

Maska za piling

Sa ovim pilingom možete ukloniti sve mrtve ćelije sa kože, ali i višak ulja koji se na njoj zadržava, te koje dovodi do razvoja problema.

Potrebni sastojci:

tri aspirin tablete, 3 kašike vode

Priprema:

U posudicu stavite vodu, a onda u nju dodajte i tablete, te počnite da miješate kako bi se tableta istopila.

Kada odlučite da nanesete pripremljenu smjesu na lice, prvo trebate da lice operete vodom, pa onda nanesite smjesu, ali umasirajte je kružnim pokretima.

Smjesa treba da djeluje desetak minuta, a onda operite lice.

Ako želite da što prije riješite sve svoje kožne probleme, onda ovo trebate da radite dva puta sedmično.

Maska sa limunom i aspirinom

Sa ovom maskom možete sa lica da uklonite bubuljice, kao i sve ostale kožne probleme. Kada se aspirin pomiješa sa sokom od limuna, dobit ćete dejstvo antibiotika sa kojim ćete lakše da uništite sve bakterije koje su se nakupile na koži i koje su glavni uzročnici nastanka bubuljica.

Potrebni sastojci:

3 kašike soka od limuna, 3 aspirin tablete

Priprema:

Od ova dva sastojka trebate da napravite pastu, koju ćete nanijeti na očišćeno lice, pa također, ostavite da djeluje desetak minuta. Poslije toga, lice operite vodom.

Facebook Comments