Uzela je list kiselog kupusa i stavila ga na lice: Kada je prošlo 15 minuta, nije mogla da povjeruje u ono što vidi

Sigurno se ne biste setili toga sami, ali moraćete da isprobate ovaj trik
Kiseli kupus je bogat vitaminima i mineralima, ali vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu lisku stavite na lice. Ona je to uradila, a rezultati su je ostavili u šoku.

Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra. Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer djeluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

Opšte je poznato da je i unutrašnja i spoljašnja njega organizma jako važna ukoliko želimo da zaista budemo zdravi.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi lisku kiselog kupusa i da tako uradi detoksikaciju kože.

Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono postaje elastičnije, mekše i glatkije.

Kako da napravite ovu masku?

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mjestima gdje su korjen i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim dijelovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suhu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju.

Poslije nekog vremena, skinite i primjetićete kako je ona topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice, prenosi novi.ba!

Facebook Comments