TUGA U BEČU, ŠABANOVA UDOVICA URLALA OD TUGE KADA GA JE VIDJELA: Hitno reagovali ljekari

Udovica kralja narodne muzike Šabana Šaulića, otputovala je u Beč gdje je posjetila kuma Slobodana Bobija Stojadinovića. 

On se u jednoj tamošnjoj oporavlja od posljedica saobraćajne nesreće u kojoj su 17. februara poginuli pjevač i njegov klavijaturista Mirsad Kerić.

Prvi susret Goce i Bobija poslije kobnog udesa za oboje je bio stresan. Šabanova udovica nije mogla da se smiri kad je vidjela kuma u bolničkoj postelji. Goca je plakala kao da je ponovo proživljavala tragičan događaj u kojem je ostala bez supruga, ispričao je za Kurir Stojadinović.

Kako kaže, znajući da je Goca jedva preživjela Šaulićevu smrt, bio je svjestan da će joj teško pasti i susret s njim.

On je inače s kumom bio veoma blizak, pratio ga je na svim nastupima, ali nije imao snage da se javi Goci jer je znao da se ne miri s tim da njenog muža više nema.

– Nismo se čuli skoro dva meseca, javljao sam se samo Saneli. Ona je muški podnosila naše razgovore zbog mene, iako sam osećao da bi urlikala od bola. Zato s Gocom nisam smio da se čujem. Ona me je, naravno, svaki dan zvala, ali sam se ja plašio da joj se javim. Nisam joj ni pisao. Razmišljao sam i o našem susretu, bio sam u neizvesnosti kako ćemo se ponašati. Međutim, ona je u subotu došla u Beč – ispričao je Slobodan prepustivši se suzama.

Goca ga je po dolasku u Austriju tri puta pozvala i molila ga da se vide bar na pet minuta.

– I nisam mogao da joj odgovorim. Međutim, naš zajednički prijatelj Zoki, koji je uvijek za Šauliće i mnoge druge kolege bio tu, pozvao me je i pitao da se vidimo na minut jer je u prolazu. Stvorio se brzinski. Mislio sam da će s još jednim kolegom doći, kad ono ulazi moja Goca i plače na sav glas – otkriva Bobi, kome je srce htjelo da pukne od tuge i bola jer iako je prikovan za krevet, hteo je da iskoči iz njega kad je nju ugledao.

– Majko svijeta, ne mogu da opišem taj tužni trenutak koji kao da je trajao pet sati, a ne pet minuta – s tugom priča Šabanov kum.

Zbog velikog stresa koji je doživjela kada je vidjela Bobija, koji je u nesreći zadobio teške povrede pršljenova, karlične kosti i zuba, Goca nije mogla da kontroliše emocije, pa su reagovali ljekari i Šaulićeva je morala da napusti bolnicu.

– Doktori su ih bukvalno otjerali. Goca je bila van sebe. Urlikala je. Otišla je, a meni je bilo još teže. Rekla mi je: “Toliko mi je teško, ali i drago, jer kao da sam mog Šabana vidjela” – kaže Stojadinović.

Gordani su se vratili svi posljednji trenuci koje je provela s mužem, dodaje on, a saznala je i neke nove detalje kako se sve odvijalo kobnog dana kada je u Njemačkoj poginuo veliki pjevač, prenosi novi.ba!

Facebook Comments