Svi su ostali bez riječi – Svjetlost se pojavila iz groba Šabana Šaulića

LEGENDA NARODNE MUZIKE, ŠABAN ŠAULIĆ JE PRIJE NEKOLIKO NEDJELJA DOŽIVIO TEŠKU SAOBRAĆAJNU NESREĆU U KOJOJ JE ŽIVOT IZGUBIO U NJEMAČKOM GRADU BILEFELD NA AUTOPUTU.

Svi mi znamo koliko je vijest o smrti ovog pjevača pogidila kako ljude sa Balkana tako i ljude širom svijeta. Šaban je bio jako uspiješan pjevač, njega su prozvali kranjem narodne muzike. Svi mi znamo da je on bio i jako dobar čovjek, ali izgleda se to počinje zaboraljati.

On je iza sebe ostavio velik broj hitova u amanet svim mladim pjevačima koji otpočinju svoje karijere. Naime, nakon njegove smrti se dosta počelo pisati o njemu, nekako smo imali utisak da čovjeku ne daju mira ni u grobu.

Iako nije među živima, ne stišava se još uvijek bura oko njegovog imena. Mi vam sada ostavljamo da pročitate u nastavku o čemu je riječ zapravo.

Te se boje mogu vidjeti kad se metal zagrijava na ”crveno vruće” ili ”bijelo vruće”. Plavo – bijela toplinska emisija se često ne vidi, osim u zvijezdama. Vrhunac spektra crno bijelog tijela je u dubokoj infracrvenoj, te je zbog ovog fenomena došlo do dojma da iz groba Šabana Šaulića izbija svjetlost.

Ispočetka su svi komentari bili pozitivni, ali poslije se počelo o njegovim djelima dosta negativno pisati. O njegovom vanbračnom sinu Robertu se dosta spekulisalo, da Šaban nije smio da ga zanemati i napusti, te da je previše slušao svoju suprugu Gordanu.

Neke činjenice jesu prilično istinite, ali se nikada ne smiju zaboraviti ljudi koji su jecali i plakali kada su čuli za njegovu smrt, a to su radili jer je Šaban bio jako vrijedan i cijenjen čovjek. Mnoge njegove kolege su rekle da je otišao najbolji među njima, i kao pjevač i kao čovjek.

.

.

.

.

Izvor: dnevnenovine.info / slavenskijutarnji

Facebook Comments