ŠOKANTNO Masovni u**ca iz džamije u Novom Zelandu na oru*ju ĆIRILICOM ISPISAO I DVA IMENA NA SRPSKOM

Zapadni mediji, poput Dejli mejla, greškom pišu da su to imena drugih tero*sta koji su učestvovali u stravi*nom napa*u.

Međutim radi se o imenu crnogorskog vojvode i srpskog kneza.

Marko Miljanov Popović (1833 – 1901), crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

Stefan Lazar – srpski knez Lazar Hrebeljanović (1329 – 1389), poginuo u boju sa Turcima na Kosovu Polju. Koristio kraljevsko ime Stefan Lazar.

Još jedno od imena koje je terorista napisao na svom oružju je i Šerban Kantakuzin. U pitanju je vlaški knez (1640 – 1688), koji je sarađivao sa rumunskim knezom srpskog porekla Đorđem Brankovićem.

Na oružju su ispisana i sledeća imena: Dmitri Senjavin, Edvard Kodrington, Marko Antonio Bragadin i Ernest Ridger fon Štarhemberg.

Edvard Kodrington (1770 – 1851), bio je britanski admiral koji je učestvovao u trafalgarskoj bici i bici kod Navarina.

Marko Antonio Bragadin (1523 – 1571) bio je mletački advokat i vojskovođa.

Grof Ernst Ridger fon Štarhemberg (1638 – 1701) je bio general carske austrougarske vojske za vreme ratova Austrije sa Turcima.

Sve ove istorijske ličnosti spaja jedno, zbog čega im je napadač iz Krajstčeča verovatno i zloupotrebio imena: u jednom periodu svojih života borili su se protiv turske otomanske vojske. Mada su pojedini s Turcima jedno vrijeme i sarađivali, poput Šarbana Kantakuzina, koji je sa velikim vezirom Kara Mustafa-pašom opsedao Beč 1683. godine.

U stravičnom na*adu na dve džamije na Novom Zelandu ub*e*no je 49 osoba, a ran*no najmanje 20. Pol*ija je uha*sila četiri osobe osumnji*ene za ove str*vične na*ade.

(blic.rs)

Facebook Comments