Sećate li se beskućnika koji je osvojio srca miliona ljudi? Sada devojka kojoj je pomogao NE ŽELI da mu da novac koji je prikupljen za njega


Džoni Bobit, vojni veteran koji je ostao beskućnik, prošle godine je osvojio srca miliona ljudi kada je dao svojih poslednjih 20 dolara Kejt Meklur čiji je automobil ostao bez goriva na ulici u Filadelfiji. Međutim, iako je ona pokrenula prikupljanje novca za njega i skupila 400.000 dolara, on je ponovo na ulici.

Naime, Kejt Meklur i njen dečko Mark Damiko, koji su prošle godine pokrenuli akciju preko sajta GoFundMe, odbijaju da mu daju novac.

Njih dvoje su obećali da će napraviti dva fonda za Bobita kako bi mu pomogli da stane na noge. Jedan fond je trebalo da mu služi da iz njega uzima mesečno novac, a drugi da mu služi za penziju. Takođe su se zarekli da će mu od prikupljenog novca kupiti kuću, automobil i da će mu platiti advokata i finansijskog savetnika.

Međutim, devet meseci kasnije par je rekao da je potrošio polovinu tog novca na navodnu brigu za njega i ostalih 200.000 dolara mu ne daju, jer tvrde da Bobit, koji je inače zavisnik od opioida, nije dovoljno odgovoran da bi imao pristup tom novcu.

Dati mu sav taj novac, to se neće desiti. Spaliću ga ispred njega – rekao je Damiko u intervjuu za “Filadelfija inkvajerer”.

Organizacija GoFundMe sada radi sa timom advokata da utvrde da li je taj novac zloupotrebljen.


Naime, umesto kuće, za koju se par zarekao da će mu kuiti, oni su kupili kamp prikolicu koju su parkirali na imanje koje pooseduje porodica Kejt Meklur.

Međutim, kasnije su oni zatražili da je Bobit napusti, optuživši ga da je krao od njih i da je novac koji su mu davali iz fonda trošio na drogu. Od 400.000 ostala je polovina. Par tvrdi da nije potrošio ni dolar na sebe, ali se brojke ne poklapaju, navodi “Dejli mejl”.

Oni kažu da su potrošili 200.000 na kamp prikolicu, na hotel kojem je Bobit boravio, na terensko vozilo, televizor, laptop, dva mobilna telefona i da je to sve za njega. Osim toga dali su mu 25.000 dolara u kešu za koji kažu da je portrošio odmah i da je 30.000 dolara uzeo GoFundMe, kao naknadu.

U međuvremenu su prodali kamp prikolicu i vozilo, ali Bobit nije dobio ni dolar od tih prodaja.

I dok tvrde da ništa nisu od tog novca potrošili na sebe, oni su na društvenim mrežama objavili slike na kojima su se pohvalili da su užiavli u putovanjima u las Vegas i Los Anđeles kao i potpuno novim automobilom marke “BMW”

Oni insistiraju da su to sve platili od svojih plata. Mark radi kao stolar, a Kejt je recepcionista u jednoj transportnoj agenciji. Oboje tvrde da su dosta vremena posvetili Bobitu.

Inače, Damiko je bio uhapšen zbog saobraćajnih prekršaja a i često je obilazio kazine i priznao je da je jednom uzeo 500 dolara od novca iz fonda za Bobita ali je rekao da je kasnije to vratio.

Bobit je rekao da je njegov jedini san da iskoristi taj novac da se iz Filadelfije vrati svojoj rodnoj državi Severnoj Karolini. Međutim on je sada ponovo na ulici i vratio se korišćenju droga,prenosi blic.rs!

Facebook Comments