ŠABANOV TESTAMENT NIJE VALIDAN, JAVIO SE ADVOKAT: Tek će sada nastati HAOS, evo šta će biti od ŠABANOVOG BOGATSTVA!

Nedavno se u javnosti pojavila informacija kako u testamentu Šabana Šaulića nije ništa ostavljeno za njegovog vanbračnog sina Roberta.

Tom oporukom svu svoju imovinu, vrijednu nekoliko miliona eura, ostavio je supruzi, djeci i unucima.

Izvori, neki od najbližih Šabanovih prijatelja, rekli su da je kralj narodne muzike posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu, koji je i sastavio testament.

– Šaban je u posljednje vrijeme bio prilično uznemiren, kao da je predosjetio da će se nešto strašno dogoditi. Jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvijesno vrijeme ne osjeća najbolje i da želi da sastavi testament. Ona mu je rekla da ne pretjeruje i da za to ima vremena, ali na kraju je, pošto je bio uporan, učinila kako je želio – kaže izvor.

On dodaje da je testament sačinjen u njihovoj porodičnoj kući.

– Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrijednu milion eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasljeđuju djeca i unuci. Pored toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu.

Navodi se da je Šaban u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu da budu prodati, dok djeca sa stanovima mogu da rade šta žele. Pored nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 eura i taj novac pripašće Gordani Šaulić, piše “Republika.rs”.

Uslijedile su burne reakcije javnosti, a sada se u medijima pojavila informacija kako se nude advokati koji će za Roberta osporiti Šabanovu posljednju izjavu volje i da će mu omogućiti da i on dobije dio nasljedstva.

Podsjećamo, dugogodišnji bubnjar Šabana Šaulića, Saša Imetović Bata,nedavno je izjavio da je njegov kolega Šaban izdržavao vanbračnog sina Roberta do njegovog punoljetstva , dok je Šabanova supruga Goca u više navrata izjavila da je njen suprug dao cc 100.000 eura Robertovoj majci da riješi stambeno pitanje.

Podsjećamo, vanbračni Šabanov sin je teško obolio i za njega je prikupljana novčana novčana pomoć .

Facebook Comments