SA SAMO DVA SASTOJKA RIJEŠILA SE BORA I OPUŠTENE KOŽE: Ovo morate probati!

Sa godinama naša koža gubi na elastičnosti. Srećom, postoje dva sastojka koja mogu da spriječi nastajanje bora i opuštenu kožu.

Ova kombinacija sastojaka koži daje mlađi izgled i čini je ljepšom, piše “Novi.ba“.

Krastavci: Sastojci koji se nalaze u krastavcima regenerišu kožu na poptuno prirodan način. Antioksidansi, kao vitamin C i K uništavaju slobodne raadikale koji ustvari uzrokuju bore. Jedan od najvažnijih sastojaka u krastavcima koji se bori protiv bora je silicijum dioksid.

Jaja imaju mnoge prednosti, a jedna od njih je sposobnost zatezanja kože.

Način pripreme: Krastavac presjecite na dva dijela i ogulite jednu polovinu. Isjeći oguljeni krastavac na manje dijelove. Stavite u blender i izblendajte. Dodajte bjelance i izmješajte sve zajedno.

Ovu masku koristite jednom ili dva puta sedmično za optimalan rezultat.

Kada napokon uspete da skinete višak kilograma, znajte da ni onda nije sve gotovo. Pošto ste izgubili na težini koža na telu se opustila i potrebno je poraditi na tome da je zategnete.

Kada napokon uspete da skinete višak kilograma, znajte da ni onda nije sve gotovo. Pošto ste izgubili na težini koža na telu se opustila i potrebno je poraditi na tome da je zategnete.

Kako starimo i naša koža vremenom gubi na elastičnosti, a to se posebno događa posle držanja dijete.

Zato vam predstavljamo nekoliko saveta kako da najbolje zategnete kožu pošto ste smršali.

KILOGRAME GUBITE POLAKO

Polagano gubljenje kilograma omogući će da se koža previše ne opusti.

Brzinske dijete nisu dobre za vaše zdravlje, sigurnije je mršaveti polako uz zdraviju ishranu i redovno vežbanje.

PILING KOŽE

Stručnjaci smatraju da je za postizanje zategnutije kože odličan piling i trljanje s morskom solju ili nekim drugim preparatima namenjenim tome.

To podstiče bolji protok krvi, a rezultat je zdrava, elastična koža.

Uradite dobar piling za vreme tuširanja nekoliko puta nedeljno, prenosi blic.zena!

KORISTITE KREME SA KOLAGENOM

Još jedan način za zatezanje kože su kreme sa kolagenom. Koštaju, ali isplati se. Međutim, dobro se raspitajte o tim kremama jer ne deluje svaki proizvod na svakoga isto, piše Magazin.

PIJTE PUNO VODE I VEŽBAJTE

Zdrava koža je hidrirana koža i to već svi znaju. Zamenite sokove s vodom i pijte isključivo vodu preko dana, rezultat je zagarantovan. Pored toga, jedan od najboljih načina je i adekvatno vežbanje i redovno istezanje, ali za to je potrebna disciplina. Preporučuje se i vežbanje joge.

ELEKTROTERAPIJA ZA BOLJI TONUS MIŠIĆA I KOŽE

Elektroterapija se zasniva na stimulaciji mišića strujom, na odgovarajućoj frekvenciji. Mišićne kontrakcije dovode do pražnjenja krvnih i limfnih sudova i omogućavaju izbacivanje tečnosti nagomilane u medjućelijskim prostorima. Kako objašnjava Danijela-Dunja Dimitrijević, viši fizioterapeut iz Ambulante za rehabilitaciju”Dimitrijević”, ova metoda omogućava redukciju masnog tkiva, toniziranje mišića i kože, a takođe značajno ubrzava izbacivanje toksina i nagomilane tečnosti iz organizma.

Facebook Comments