Real spremio kaznu za Bejla, da li je ovo korak bliže rastanku?

Geret Bejl (Gareth Bale) se tokom protekle sedmice ponovo povrijedio, propustio je utakmicu protiv Real Sosijedada (Sociedad), koju su Madriđani izgubili na svom stadionu sa 2:0.

On je zbog povrede sjedio na tribinama, a osim što je propustio da učestvuje u samom susretu zbog povrede, propustio je i posljednjih 20 minuta utakmice u potpunosti.

Football Soccer – Spanish Liga Santander – Real Madrid v Celta Vigo- Santiago Bernabeu, Madrid, Spain 27/08/16. Real Madrid’s Gareth Bale reacts. REUTERS/Andrea Comas
Picture Supplied by Action Images

Naime, on je uhvaćen kako napušta “Santijago Bernbeu” u 76. minutu utakmice, u tom trenutku su Baski vodili sa 1:0.

Tako je propustio gol Rubena Parda za konačnih 2:0, a u Realu su iznervirani njegovim postupkom riješili da pokrenu disciplinski postupak.

Naime, Velšanin je tako prekršio strogo pravilo kluba, da se igrači sa tribina odmah po završetku utakmice priključe ostatku ekipe, kako bi se stvara dobra atmosfera i jače zajedništvo.

Zbog toga će Bejla sačekati i kazna, najvjerovatnije finansijske prirode.

Bejl je tako još jednom razočarao navijače i čelnike kluba, zbog povreda nikako ne uspijeva da ispuni svoj potencijal na “Bernabeu”, a ovakim gestom je pokazao i da nema dovoljno želje i motiva da ispuni prazninu koja je nastala odlaskom Kristijana Ronalda (Cristiano), smatraju pristalice kluba.(Avazsport)

Facebook Comments
Tags: