Real pred raspadom: Ronaldo je davno otišao – Zadnji napadač fantastične trojke pakuje kofere!

Još jedan Realov igrač stiže u Italiju: Sve je već dogovorio sa velikanom, sada je sve do Real Madrida?

Francuski napadač nakon devet godina mogao bi napustiti Real Madrid jer na stolu ovog ljeta ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Karim Benzema je u kraljevski klub stigao na ljeto 2009. godine iz Lyona, ali čini se da je došlo vrijeme da digne sidro. Nakon što je Cristiano Ronaldo napustio Real Madrid uveliko se počelo špekulisati o tome.

Sada je to gotovo sigurno da istu stvar želi napraviti Benzema koji bi također mogao karijeru nastaviti u Seriji A. Prema pisanju italijanskih medija Benzemin agent već je održao nekoliko razgovora s čelnicima Milana.

A jučer je bio na sastanku sa trenerom ovog kluba Gennarom Gattusom i sportskim direktorom Massimilianom Mirabellijem. Rossoneri žele pojačati napad, a najveća želja u ovom trenutku im je Benzema.

Još uvijek nije poznato koliko je tačno najtrofejniji italijanski velikan spreman platiti Real Madridu za eventualni transfer, no navodno što se Karima Benzeme tiče tu je sve usaglašeno i unaprijed dogovoreno a čeka se samo paraf.

Kako piše Sky Sports Italia, Milan je ponudio francuskom napadaču ugovor na tri godine prema kojem bi po sezoni zarađivao oko devet miliona eura uz mogućnost da produži saradnju na još jednu sezonu.

(sportske.info)

Facebook Comments