PROVELA NOĆ SA BESKUĆNIKOM U NAPUŠTENOJ KUĆI Kako je nestala i pronađena devetogodišnja devojčica


Nakon više od 24 sata opsežne potrage E. Č., devetodišnja devojčica, pronađena je u blizini železničke stanice u Senti, u napuštenoj kući.

Devojčica je kuću napustila sa beskućnikom Atilom Tot, zvanom Čita, beskućnikom, koga je njen otac Šandor, prethodne večeri pustio da prenoći kod njih.

U subotu oko 11 sati Tot je rekao ocu da ide u nabavku do prodavnice i sa njim je pošla i devojčica. Kako mu se ćerka i poznanik nisu vraćali Šandor Č. je u subotu uveče prijavio nestanak deteta.

Policija je u toku prepodneva, dok je trajala potraga, došla u kuću porodice, na salaš na samom ulazu u Sentu, i nisu ga napuštali ni nakon pronalaska devojčice. Šandor Č. se pre njihovog dolaska uputio ka centru. Tada je medijima izjavio da je ćerkin nestanak prijavio policiji i da je ona prethodnog dana otišla u nabavku sa Totom.


Slučaj vodi Više javno tužilaštvo u Subotici. U VJT nam je potvrđeno da je devojčica nađena i da je dobro.

Devojčica tvrdi da je beskućnik nije prisilio ni na šta

Kako “Blic” saznaje reč je o socijalno ugrożenoj porodici, a devojčica za kojom se tragalo je navodno izjavila da je Tot nije ni na šta prisiljavao. Oni su proveli noć u napuštenoj kući koja se nalazi u blizini železničke stanice u Senti.

Osim policije, na salaš na kojem živi porodica devetogodišnjakinje, stigli su i radnici Centra za socijalni rad.

– Reč je o delikatnom slučaju i bez dozvole nadležnog ministarstva ne mogu davati izjave. Jedino mogu potvrditi da je dete nađeno u napuštenoj kući pored železničke stanice – kaže Ljubica Nikolić, direktorica Centra za socijalni rad.

Nakon što je pronađena devojčica je odvedena na pregled u bolnicu u Senti. Klinički je dete dobro, a kako saznajemo rađen je i ginekološki pregled.

(Blic.rs / Hellomagazin.net)

Facebook Comments