Pitanje na kojem padaju i prefesionalci: Ajde vozači, da vas vidimo (Foto)

Kako vam idu pravila u saobraćaju? Ako ste položili vozački, onda biste to trebali znati. Znate sigurno ona pitanja vezana za vozački ispit. Treba da poznajete pravila, a neka od njih se tiču i toga koje vozilo ima prednost.

Ovdje vam donosimo jedno takvo pitanje. Desilo se da su mnogi griješili, a ne bi trebali. Bitno je poznavati pravila.  Obraćajte pažnju na znakove jer će vam oni puno pomoći. Tako ćete znati ko treba stati, a ko ima prednost u odnosu na druge.

Isto tako, obraćate pažnju na to da li ima policajac, semafor ili vozilo po redu hitnosti. Ne bi trebalo da vam bude teško, samo naučite ta pravila i biće vam lagano. Tada nećete imati poteškoća da riješite ovakva pitanja.

Kao što možete primjetiti, ovdje je riječ o  pitanju koje podrazumijeva koje vozilo ima prednost. Pogledajte sliku i probajte odrediti red prema kojem vozila trebaju ići:

Da li znate tačan odgovor? Ako ste položili vozački, onda biste trebali znati. Isto tako, navodimo da pored ovih pravila, ako vozite, treba da se pridržavate i drugih.

Vozite propisanom brzinom, nemojte da pijete. Ako već ne razmišljate o sebi, razmišljate o dugim ljudima koji vašom nepažnjom mogu nastradati. Nemojte biti neodgovorni.

 

 

Comments

comments