OTR*V koji UNIŠTAVA VAŠE KOSTI i dovodi do DIJABETESA: Ipak, milioni ljudi ga konzumira barem jednom dnevno

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, što je 100% dnevne dozvoljene doze.

Ovaj “otr*v” je gazirano piće, prema naučnim istraživanjima, evo kakva dejstva ima po telo:

Prvih 10 minuta , jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, što je 100% dnevne dozvoljene doze. U telo dospeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

Dva – posle 20 minuta, dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri

Tri – posle 40 minuta, kofein u piću se potpuno apsorbuje u tilu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje da proizvodi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osećaj umora.

Cetiri – posle 45 minuta, lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom, koji daje her*in.

Pet – 60 minuta, magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i veštačkih zasladivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraćed.

Sest – posle 60 minuta, diuretička svojstva kofeina počinju da deluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju u urinu.

Sedam – posle malo vise od sat vremena, raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osećate se puni energije i možete očekivati česte promene raspoloženja.

Zajedno sa gaziranim pićem, iz tela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma.

Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

(Izvor: espreso.rs)

Facebook Comments