NEVIĐENI GAF KOLINDE U PARIZU: Pogledajte šta je predsjednica …

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom nalazi se u Parizu, gdje se gotovo 70 šefova država okupilo kako bi zajednički obilježili stogodišnjicu kraja Prvog svjetskog ra ta, na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

powered by Rubicon Project
Na sinoćnjoj ceremoniji u muzeju Orsay bila je odjevena u elegantnu tamnoplavu haljinui cipelama na petu, a kao modni dodatak tu je bila sjajna cluttch torbica. Jakov je njen ooutfit pratio odabirom boje kravate.

Diskretna bež haljina, i stroža frizura

Idući dan tokom ceremonije organizirane na slavnim Elizejskim poljanama, predsjednica je odabrala bež haljinu i kaput iste boje. U skladu s prilikama mijenjala se i frizura – od svečanije raspuštene kose u muzeju, do strože punđe dan kasnije na ceremenoji.

Crveni mak u znak sjećanja

Na rever kaputa stavila je crveni mak, britanski simbol sjećanja na poginule u ratovima, po uzoru na pjesmu U poljima Flandrije kanadskog vojnog liječnika Johna McCraea.

No to što je koristila britanski simbol (za razliku od recimo, Macrona koji je nosio trobojnicu, ili Trumpa koji je nosio plavu vrpcu), obzirom na njegovu univerzalnu prihvaćenost i nije toliko gaf koliko je bio njen odabir cipela. Mnogi su kritizirali njene štikle s leopardom uzorkom ističući kako je za dan sjećanja na poginule desetke milijuna ljudi mogla obuti nešto neupadljivije.

Comments

comments

Tags: