Jednostavan način da uklonite zubni kamenac. Napravite zubnu pastu u tri koraka!


Predstavljamo vam jednostavan način da napravite pastu za zube koja će ukloniti zubni kamenac u trenu.

Najbolja stvar je da potrebne sastojke već imate u kući…

Sve što vam je potrebno je:

Čajna kašika soli
soda bikarbona
voda
Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Izvor: magazin.ba

ČAK SU I DOKTORI ZAPANJENI: Potopite noge u OVU SMJESU i zauvijek se oslobodite GLJIVICA NA PRSTIMA!


Gljivice najbolje uspijevaju u vlažnim i toplim uvjetima pa su zbog toga naše noge navjviše pogođene ovim stanjem.

Od ovog problema mogu patiti i muškarci i žene, a gljivice mogu uticati na zdravlje i stvaraju estetski problem. U nastavku ćemo vam pokazati kako da se oslobodite gljivica jednostavno i prirodnim putem, piše “Megagiga.info“.

Evo šta biste trebali učiniti: Jednostavno, samo trebate potopiti noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.

Soda bikarbona je također vrlo korisna u liječenju ovog zdravstvenog problema. Pomiješati sodu bikarbonu i hladnu vodu u omjeru 1:3 pa nanesite na vaše prste i ostavite tako nekoliko minuta.

Također možete primjeniti ovu mješavinu i na cipele i ostaviti da se osuše na zraku. Tako ćete ništiti sve potencijalne bakterije u vašim cipelama.

Škrob je još jedno od rješenja a njega ćete primjeniti tako što ćete pomiješati 1/kašičice škroba sa malo tople vode. Zatim tu smjestu stavite u rernu na 220 stepeni i tako držite dok smjesa ne potamni.

Operite i osušite vaša stopala prije nego što primijenite ovu smjesu na njih. Utrljati smjesu, ostavite je 1-2 minute na nogama pa isperite toplom vodom.

Facebook Comments