JEDAN OD NAJVEĆIH UZROKA RAKA: Prestanite jesti OVO što prije!


Većina nas voli meso sa roštilja, a nismo ni svjesni koliko ono može biti opasno. Meso pripremljeno na ovaj način može lako postati kancerogeno, jer se tada otpušta jedinjenje pod imenom akrolein koje je kancerogeno.

Niste ni svjesni koliko lošom prehranom samo štetite sebi. Nikako ne biste smjeli često jesti meso sa roštilja, već se trudite da izbjegavate. Baš iz ovih razlog.

Mnoga istraživanja su pokazala da hrana sa roštilja može uzrokovati rak pankreasa, crijeva, želuca i mnoge tegobe. Zato dobro pazite šta unosite u organizam.

Ono što takođe nije zdravo jeste da jedete hrenovke i kobasice u velikim količinama.Malo se raspitajte na koji način se prave hrenovke i slični proizvodi, pa će vam sve biti jasnije.

Ti proizvodi se dobijaju od nekvalitetnog mesa, a dodaju im se mnogi konzervansi i štetne materije. Zato ih radije izbjegavajte i uzimajte kvalitetno meso.(Izvor: novi.ba)

Budite oprezni: Najopasniji BIJELI OTROV koji jedemo svakodnevno, a nije šećer ili so


Često jedemo nezdrave namirnice, kupujemo vještačko, genetski modifikovano voće i povrće, kupujemo meso u koje su ubrizgavane razne hemikalije i onda se usudimo zapitati zašto nismo zdravi. Nije ni čudo što je toliko rak postao čest.

Kako biste bili zdravi, uzimajte prirodno uzgojeno voće i povrće i ono koje odgovara tom godišnjem dobu. Nije normalno da neko voće ili povrće bude zastupljeno tokom čitave godine. Osim toga, kupujte kvalitetno meso koje potiče od životinja uzgajanih na normalan način, a ne od onih u koje su ubrizgavani hormoni i hemikalije.

Izbjegavajte parizere, hrenovke i slične proizvode jer su napravljeni od najgoreg mesa, a sadrže i opasne sastojke.

Ono što vjerujemo, večina još praktikuje korištenje mikrovalnih, koje su inače zabranjene u mnogim državama jer svojim zračenjem štete hrani i proizvode kancerogene materije.

Osim toga, ono što vjerovatno većina vas koristi jesu kupovne supe koje se prave jednostavno, ali su pune štetnih sastojaka koji mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju.

Osim kupovnih supa, parizeri, hrenovke, čipsevi itd imaju veoma otrovne materije, od kojih je jedna kalijev glutamat koja šteti mozgu, srcu, pa i općem zdravlju. Kalijev glutamat ili E621; konzervans bijele boje se koristi u velikim količinama u gotovo svakoj vrsti hrane, piše zanimljivost.com!

Facebook Comments