IZDATO UPOZORENJE, HITNO SE SKLONITE SA ULICA: Nadvili se crni oblaci, stiže strašno nevrijeme, evo gdje će biti najgore!

Od ranih prijepodnevnih sati meteorolozi su upozoravali Beograđane da nigdje ne kreću bez kišobrana, te da su moguće vremenske nepogode, i kada su već svi pomislili da su stručnjaci za vrijeme omanuli, nešto poslije 17.00 časova na dio Beograda sručio se pljusak.

RHMZ je izdao hitno upozorenje:

– U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata jaki pljuskovi sa grmljavinom (lokalno od 20 do 30 mm) i kratkotrajnom pojavom grada.

kisa

Jaka kiša pogodila je već Autokomndu, kao u banovo Brdo, a proširit će se na cijelu prijestolnicu, te se savjetuje da se sklonite sa ulica:

 – Do kraja dana i sutra nestabilno sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavine, intenzivnijim u sjevernim i zapadnim delovima zemlje, kao i na teritoriji Beograda, gdje se očekuju vremenske nepogode, 20 do 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar – glasi upozorenje RHMZ koje je na snazi do sutra u 9.25.

Međutim, već u utorak i za te dijelove Srbije važit će narandžasti meteo-alarm, dok će sjever i zapad biti za stepen niži alarm, na nivou žutog upozorenja, pise novi.ba!

Facebook Comments