IMA 10 GODINA, A SKORO 200 KILOGRAMA: Evo kako izgleda njegov život…

Svijet se čudio i divio Arji Permani koji je proglašen za najdeblje dijete na svijetu. Taman kada je Arja doveo svoju težinu u red, pojavio se novi dječak, čija težina prevazilazi čak i Arjinu i ljudi ne mogu da se načude njegovoj sudbini.

Sa samo 10 godina, Muhamed Arbrar iz Pakistana teži 197 kilograma i bori se za život. Ono što on pojede za jedan obrok dovoljno je za najmanje četiri odrasla čovjeka i rapidno se goji.

Iako je rođen kao beba prosečne težine, Muhamed je počeo da se goji praktično po rođenju i sa šest mjeseci već je imao 19 kilograma. Njegovi ljekari tvrde da se radi o najdebljem djetetu na svijetu, što i jeste istina jer težinom je nadmašio i Arju Permanu koji je prije tri godine imao 184 kilograma, i zahvaljujući operaciji želuca danas se prepolovio.

Muhamedova majka Zarina kaže da je Muhamed sa dvije godine pio dvije litre mlijeka dnevno.

– Otkad se rodio, stalno je tražio da jede. Kao da mu stomak nikad nije pun i stalno traži još hrane. Toliko je brzo prerastao pelene za prosečne bebe da su morali da mu prave posebne, samo za njega – kaže Zarina, dodajući i da njen sin nikad nije bio u školi i da ne može da napravi više od tri koraka.

– Nikad nismo ni čuli za morbidnu gojaznost prije njegovog rođenja. Mislili smo samo da je buckast i zdrav. Kad smo vidjeli koliko brzo raste i goji se, riješili smo da mu nikad ne dajemo brzu hranu, ali šta god da napravim, on pojede pet porcija i traži još – kaže Zarina

Muhamed se trenutno priprema na operaciju želuca, istu kroz koju je prošao i Arja i koja bi trebalo da mu drastično smanji apetit.

Kasnije će, ako sve ide po planu, krenuti i sa fizičkim aktivnostima i nadaju se da će kilažu dovesti u red.

Facebook Comments