Gazda ismijavao radnika pred svima – ono što mu je on rekao će pamtiti do kraja života

Jedan radnik je pokušao sjesti pored svoga šefa kada je imao pauzu za ručak. Kada je to uradio, onda ga je šef neugodno pogledao i sa nekim ružnim izrazom. Onda mu je rekao veoma arogantno da se labud ne bi trebao družiti sa svinjom. To je bilo zaista ružno za izgovoriti, a onda se radnik nasmijao i odgovorio mu da će sjesti za neki drugi sto.

Šef se tada naljutio i nije mu dozvolio da to tek tako prođe, a zbog toga je spremao jedan plan osvete. Šef je mislio da jedan radnik ne treba da se usudi nešto tako reći. Kada je došao sljedeći dan, onda ga je nazvao na telefon i rekao mu da treba doći u njegovu kancelariju kako bi popričali.

Ušao je u prostoriju, a onda je šef rekao da je danas sastanak kako bi se taj radnik unaprijedio. Rekao je da bi na kraju sastanka mogao biti promovisan i da bi mu se dodijelio certifikat, a da će mu šef postaviti nekoliko pitanja na koja treba dati odgovor. Radnik je klimnuo glavom i rekao mu da razumije.

Taj šef mu je krenuo postavljati neka uobičajna pitanja za takav sastanak, a radnik je odgovorio na svako to pitanje kako je i trebao. Kada se sve završilo, onda je šef imao jedno posebno pitanje za njega koje je sam smislio. Šef ga je pitao: “Probaj zamisliti da hodaš ulicom i da nađeš dvije kesice. Jedna od njih je puna sa zlatom, a druga je puna mudrosti. Koju od njih bi ti izabrao? “.

Radnik mu je odmah odgovorio da bi izabrao vreću sa zlatom. Onda je šef imao izraz iznenađenja i rekao mu da onda zna koji je problem od toga radnika. Šef mu je rekao da nikada ne bi mogao voditi ovu kompaniju jer nema pravi stav i da ne razumije filozofiju prema kojoj rade.

Facebook Comments