FEDERER OSTAVIO SVE BEZ RIJEČI Novac ne pada s neba: Nećete vjerovati šta rade djeca najbogatijeg tenisera svijeta!

Roger Federer je jedan od najboljih tenisera u historiji, a ujedno i najbogatijih sportista ikada. Međutim, uvijek je bio čvrsto na zemlji. Trenutno je drugi na ATP listi, iza Rafaela Nadala, a ispred Novaka Đokovića koji je u izvrsnoj formi.

Teniser koji je nedavno napunio 37. godinu je tokom karijere samo od turnira zaradio više od 100 miliona dolara i jedan je od najbogatijih sportista svijeta. Međutim, to ga uopšte nije izdiglo u visine, kao što radi većina sportista. Naime, odlučan je da ne navikne vlastitu djecu na lagodan život, već im želi u ranoj mladosti podariti radne navike. Tako je tokom turnira u Indian Wellsu ove godine otkrio da njegove kćerkice, koje imaju osam godina, vrijeme provode tako što na ulici prodaju limunadu!

“Da, da, to im je zabavno, a i moraju znati da novac ne pada s neba. Zaradile su za jedan dan čak 70 dolara. Komšije su velikodušne kada vide djecu, tako da je bilo zabavno”, rekao je Švicarac. Podsjetimo, Federer sa suprugom Mirkom ima četvoro djece. Bliznakinje Majlu i Šarlen (8) i blizance Lea i Lenija (3). Veliki šampion na svakom polju.

Facebook Comments