Evo koliko je siguran “Golf 2” prilikom saobracajne nesrece

Golf 2 je najpoznatiji i najotporniji model kompanije ‘Volskvagen’,koji je proizveden 1983. godine!

Ovaj automobil je poznat sirom sveta kao veoma ekonomican i izdrziv.

Folksvagen golf II  je putnički automobil kompaktne klase nemačkog brenda Folksvagen, koji je proizveden u više od 6,3 miliona primeraka između avgusta 1983. i decembra 1992. godine.

Medjutim,na video ispod mozete pogledati da ovaj automobil nije nimalo siguran u slucaju sudara.

Izgled je sličan kao kod njegovog prethodnika sa karakterističnim okruglim farovima i širokim C-stubom, dok je poprečni presek nešto veći; uvedeni su novi benzinski motori i više turbo dizel motora. Pored toga, ponuđene su razne dodatne opreme; centralna brava, servo volan, grejači sedišta i pogon na sva četiri točka (golf sinhro, od početka 1986).

Kao i njegov prethodnik (golf 1), golf II je dostupan u hečbek verziji sa tri i pet vrata. Limuzina je dostupna od februara 1984. i nosi naziv Folksvagen džeta. Golf II je prvi Folksvagen koji je prešao na automatsku proizvodnju i sklapan je preko industrijskih robota.

Vazdušni jastuci nisu bili dostupni a ABS je bio dostupan od početka 1987. samo uz određene motore.

U odnosu na svog prethodnika, automobil je proširen za više od 17 cm, međuosovinsko rastojanje za 7,5 cm i težina sa najmanjim motorom je povećana za 95 kg.

Za razliku od svog prethodnika, golf II dolazi sa mnogo dodatne opreme. Modeli koji su proizvedeni posle 1989. godine, dobili su menjač sa pet brzina i standardni motor sa 51 kW (69 KS). Od februara 1987. na određenim modelima su se ugrađivali električni podizači stakala, branici u boji auta, aluminijumske felne, šiber, centralna brava, daljinsko zaključavanje, servo volan, ABS i polen filteri. Vazdušni jastuk počinje da se ugrađuje u volan 1992. i isti koristi golf III.

 

Facebook Comments