Da radi u Njemačku otišao Bosanac pa se vratio nakon godinu dana i otkrio istinu o životu tamo…

Svi imamo priliku da vidimo situaciju koja nam vlada u našim državama, pa se zbog toga sve više građana odlučuje na tu suluciju da naputi svoju domovinu I da idu za Njemačku, ili neku drugu zemlju.

Svesni su toga da će tsmo imati sve više šansi da pronađu ssebi bolje zaposlenje, I ad im je sigurnost za ostale članove porodice, sve veća.

Zdravstvo u BiH, je baš zanemareno prema pacijentima koji se liječe, sve više je apela za pomoć, dok su penzije sve neredovnije, a znatno male za stanje koje I jeste u našoj državi.

Sigurno je to da svaki početak u nečemu nije ni malo lagan, još pogotovo ako ste otišli u drugu državu, ali čim se snađete I uklopite u tu sredinu, odma je situacija bolja I ljepša za vas.

Tako nam donosi priču Bosanac koji je tamo u Njemačkoj, pa kaže da nije ni mal bilo lagano ostavit svoju porodicu s akojom si bio 30 godina, ali tako se moralo.

Tek kada sam tamo otišao vidio sam šta sam tamo sve propustio, te da nemam strah da će da me otpuste iz firme, samo napredujem sve više.

Facebook Comments