Ceca se prilikom posjete Jerusalimu žestoko obrukala!

Iako se predstavlja kao veliki vjernik, Svetlana Ceca Ražnatović ne barata osnovnim činjenicama kada je riječ o hrišćanstvu.


Iako se predstavlja kao veliki vjernik, Svetlana Ceca Ražnatović ne barata osnovnim činjenicama kada je riječ o hrišćanstvu.

– Mnogo sam čitala o Jerusalimu, za koji se slobodno može reći da je najvažniji dio historije svijeta. Ovdje se nalazi veliki broj historijskih, religijskih i kulturnih spomenika – javila se pjevačica jednom dnevnom listu iz Jerusalima nakon što je na Instagramu ekskluzivno otkrila da se Isus Hristos rodio ni manje, ni više nego – u crkvi.

Ceca je tim razočarala mnoge vjernike i fanove jer, uprkos tome što se predstavlja kao velika vjernica, koja poštuje sve pravoslavne praznike i slavi čak dvije slave i ima svog duhovnika, ipak je pokazala da ne barata ni osnovnim činjenicama kada je o hrišćanstvu riječ.

Umjesto da je prije odlaska u Jerusalim “proguglala” gdje je rođen Isus Hristos i malo se informisala zašto začetnik hrišćanstva ne može da bude rođen u crkvi, Ceca je odlučila da se na putu Hristovog stradanja osloni na sopstveno znanje. Malo je reći da se prešla, pogotovo što se sada pokazalo da svi oni sati koje je folkerka provela na liturgijama nisu urodili plodom, baš kao što joj ni lični duhovnik nije pomogao da zapamti osnovne činjenice hrišćanstva.

– Crkva u kojoj je rođen Isus Hristos – samo je obznanila svijetu nove činjenice kada je objavila fotografiju koja je nastala u Crkvi Rođenja Hristovog u Vitlejemu.

To je razočaralo mnoge vjernike, jer se Isus, prema Bibliji, ali i prema historijskim činjenicama, nije rodio u crkvi.

U Novom zavjetu, ali i u svim dokumentarnim filmovima o teorijama o Hristovom rođenju prikazano je da se radi o pećini u Vitlejemu, koja je služila kao štala.

Sama struktura crkve je izgrađena iznad pećine, 326 godine nakon Hristovog rođenja, kada je car Konstantin Veliki podigao crkvu, koju je posjetila Ceca. Drugim rečima, Hristos nije mogao biti rođen u crkvi jer prije njegovog rođenja takve hrišćanske bogomolje nisu postojale.

Inače, Ceca je nedavno sa prijateljem Acom Pejovićem i njegovom suprugom Biljanom, košarkašima predragom Danilovićem i Dejanom Tomaševićem otputovala u Izrael kako bi pružila podršku srpskim košarkašima, ali i kako bi obišla Hristov grob,prenosi 24h.ba!

Comments

comments