BABA (63) ŠOKIRALA POLICIJU: Uzgajala travu u podrumu, “zanat” ispekla u Holandiji

Zora Kok, stara 63 godine, iz sela Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, uhapš*na je kada je policija u podrumu njene kuće otkrila laboratoriju za uzgoj m*rih*ane u veštačkim uslovima.

Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica.

U akciji su zaplenjene 254 biljke marihuane i oko 800 grama suve marihuane spremne za prodaju. Inače, interesantno je da je Zora zajedno sa suprugom Geritom Kokom (77) uhapš*na 2012. u akciji “Morava”, kada je u njihovoj kući takođe otkrivena laboratorija, ali tada nije odgovarala jer je on preuzeo krivicu na sebe.

Kako smo saznali, policija je na vrata Zorine kuće zakucala u četvrtak oko 9.30.

– Rekli su joj da traže dr*gu, ali je ona odbijala saradnju. Nije htela ni reč da kaže. Ubrzo je otkrivena m*rih*ana skrivena u saksijama, ormanima i na još nekim mestima. Bila je upakovana i spremna za prodaju – objasnio je izvor Kurira

Policajce je, međutim, tek čekalo iznenađenje.

– Kada su inspektori otišli u podrum, imali su šta da vide. U dve pregrađene prostorije našli su više od 200 stabljika marihuane u raznim veličinama. Kao da su ušli u malu šumu droge. Kada je shvatila da više nema kud i kad su joj stavljene lisice, Zora se pravdala da ju je muka naterala da se ovim bavi, uprkos tome što joj je penzija 500 evra – kaže naš sagovornik i dodaje da će istragom biti utvrđeno da li je imala saučesnike u poslu uzgajanja m*rih*ane.

Prema saznanjima Kurira, Zora je godinama sa suprugom živela u Holandiji i pretpostavlja se da je znanje o uzgoju m*rih*ane stekla u toj zemlji. Inače, njen suprug Gerit je nakon hapšenja pre šest godina odležao kaznu, nakon čega je otišao u Holandiju, a ona je, po svemu sudeći, nastavila da se bavi istim poslom.

Ekipa Kuriraje bila u Velikim Radincima. U velikom dvorištu nalaze se glavna kuća i pomoćna zgrada, ali je kapija bila zaključana. Komšije kažu da je Zora živela sama.

– Kada je odležao kaznu, Zorin muž je pre godinu dana zbog bolesti otišao u Holandiju. Zora je pričala da je trebalo da se vrati za mesec dana, ali sada ko zna – rekla nam je komšinica.

Komšije kažu da Zora ima dva sina. Jedan, iz prvog braka, živi u obližnjem selu, dok je drugi s ocem u Holandiji.

– Nakon prvog hapš*nja stalno je govorila da ju je suprug u to uvukao, ali ne znam šta je sada bilo. Dok je bio u zatvoru, ona mu je nosila ručak i brinula, a ko će sada brinuti o njoj. Majka joj je preminula pre šest meseci. Stariji sin je nije posećivao, a i kako sam čula, šokirao se kada je čuo da je uhapšena – kažu komšije.

Izvor: Kurir.rs

Facebook Comments