Abramovič izgubio pola milijarde za jedan dan, Čelsi će do nove titule čekati decenijama?

Kriza ruskog biznismena će uticati i na Čelsi, ove godine su izgubili titulu, a kada bi mogli ponovo da je osvoje?

Konkurencija u Premijer ligi je oduvek bila jaka, ali i pored toga Čelsi je jedan od najuspešnijih klubova u tom takmičenju u ovom milenijumu. Posle Mančester junajteda, najuspešniji.

Ipak, mogli bi da se vrate u prosečnost u narednim godinama, ne zbog jačanja drugih klubova poput Mančester sitija, već zbog problema koje ima vlasnik Roman Abramovič.

Od njegovog dolaska u klub, Čelsi je osvojio pet od svojih šest titula u istoriji engleskog fudbala, što dovoljno govori o tome koliko on i njegovi milioni znače klubu sa Stamford bridža.

Problem jeste što je samo za jedan dan Roman Abramovič izgubio 534 miliona dolara.

Kako?

Ruska nacionalna televizija je javila da je 50 najbogatijih ruskih biznismena oštećeno za 12 miliijardi dolara zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država Rusiji. Roman Abramovič je drugi na toj listi, najviše je finansijski izgubio Vladimir Lisin, vlasnik grupe HLMK. On je izgubio 578 miliona dolara.

To je samo jedan od razloga zašto Abramovič neće raskinuti ugovor sa Konteom do kraja ove sezone, morao bi u tom slučaju da plati 12 miliona evra.

Bogatstvo Romana Abramoviča bi tako znatno opalo, početkom godine se cenilo da je “težak” 10,8 milijardi dolara. Nakon ovih sankcija, mogao bi da “olakša” na ispod deset milijardi.

Da li ćemo čekati još dugo na narednu titulu Čelsija?

Pominjala se prodaja najboljih fudbalera, poput Azara, Kurtoe, pominje se odlazak Luiza, Fabregasa… Kako će izgledati Čelsi naredne sezone?

Izvor: sportske.net

Facebook Comments
Tags: