ZAROBLJENA DJEVOJČICA

ZAROBLJENA DJEVOJČICA

Ženo, ti krhka ženo, ti svilo, ti si jaka, jača nego bilo koje muško na ovom svijetu. Pričam o tvojoj unutarnjoj snazi, o tvom borbenom duhu, o tvojoj nesalomljivoj volji i želji.

Znam te ja, osjećaš se loše jer su ti stavili lance ali ne na ruke, nego lance na dušu. Okovali te njima i ti misliš da izlaza nema. Plašiš se čak i razmišljanja o lancima i načinu kako ih skinuti.

Plašiš se biti slobodna jer su ti rekli da sloboda nije za tebe, gotovo je. Ti si se udala, ti si odrasla, ti imaš djecu ti više slobode nemaš. Tako su ti rekli, tako ti i sad govore. Živiš sa čovjekom kojeg ne voliš, trpiš prijateljicu koja te nervira, podnosiš tuđu nekulturu jer su ti rekli da “moraš”. A kad uđeš u svoju sobu spustiš obraz na jastuk i isplačeš more suza, kada zaviriš bar na tren u svoju dušu osjećaš se nesretno, nezadovoljno, jer tad shvatiš da si zarobljena u tuđim željama. Shvatiš da to nije život kakav si željela.

To nije čovjek kojeg si voljela, i ta kuća nije više dom, nego mjesto prisilnog stanovanja. To je tvoj zatvor. Rekli su ti da moraš tu živjeti, da moraš tako živjeti i da moraš sve to trpiti. ŽENO TI NIŠTA NE MORAŠ! BACI TE OKOVE SA DUŠE SVOJE, KIDAJ I PUCAJ SAMO IH NAPOKON SKINI. I DIŠI….I ŽIVI…

To što ti govore ne slušaj. Nisi dužna i ne moraš biti sa nekim koga ne voliš bez obzira na sve. Ne moraš ništa što sama ne želiš. Oslobodi tu djevojčicu iz sebe, pusti je neka se smije i bude sretna eto to je jedino što moraš. Moraš biti slobodna i sretna. Slobodna u smislu da sama donosiš odluke koje se tiču tebe i tvog života. A sretna u smislu da budeš ono što ti i jesi žena u tijelu djevojčice.

Razija Razo

Comments

comments