ZA KUKAVICU SE VEŽE POSEBNA PRIČA: Ceca otkrila kako je nastala njena najljepša pjesma

Ceca Ražnatović će ove godine proslaviti 30 godina karijere, a prisjetila se kada je 1991. godine napravila pauzu i odlučila da promijeni saradnike sa kojim je do tada sarađivala, a u čijem periodu su nastali hitovi “Cvetak zanovetak“ i mnogi drugi.

ZA KUKAVICU SE VEŽE POSEBNA PRIČA: Ceca otkrila kako je nastala njena najljepša pjesma!

“I onda sam napravila pauzu u karijeri od godinu dana. Željela sam da promijenim tim i htjela sam nešto drugačije. Imala sam viziju da pjesme budu sa nekim jačim porukama. Već sam postala djevojka, potpuno sam željela da moje pjesme i izgled budu drugačiji. Onda su došli Marina i Futa. Pronalazila sam se u njenim pjesmama i volim taj način pisanja i obraćanja publici. Dobila sam Marinin broj, pozvala je, bilo je neko kasno popodne, zima. Rekla sam: “Željela bih da razgovaram sa Marinom“, rekla mi je: “Ja sam“. Rekla sam: “Ceca Veličković je kraj telefona“, tad sam još imala to prezime. Imala sam svega 19 godina. Ona kaže: “O mlada damo, tebe čekam već dugi niz godina i znala sam da ćeš mi se javiti kad tad“. Odmah smo se dogovorili da se vidimo iste večeri. Da li vjerujete da su oni imali čitav album sklopljen za mene? To je album “Šta je to u mojim venama““, iskreno je otkrila poslije dugog niza godina Svetlana Ražnatović.

Ona je objasnila i kako je nastala pjesma “Kukavica“ koja je i danas veliki hit.

“Poslije toga sam radila jedna turneju, učestovalo je dosta mojih kolega, bilo je humanitarnog kartera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda po našim zemljama, meni je trebalo nova pjesma iako mi je album već izašao, sa kojom ću se predstaviti na “Ktitor folk liga“ i šta sada snimiti. Da li baladu ili nešto brže. Futa kaže imamo mi jednu pjesmu, ali mnogo pjevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: “Futo nemoj to da joj sviraš to je bezbeze“. I ja kažem: “Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezveze, to ne mogu da vjerujem“. I on meni zapjeva: “Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice“. Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pjesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: “Nemoguće da ti se ovo sviđa“. Futa sutradan uradi aranžman, sljedećeg dana otpjevam pjesmu što bi se narodski reklo “iz cuga“ i postane potpuno remek djelo“, rekla je Ceca u Novogodišnjem intervju za RTV Novi Pazar.

Zagrli me i podji putem
kuda idu kukavice
pratice te moje oci lutalice
zensko srce nezno poput lastavice
sto od bola ugine

Zagrli me, samo jednom
covek budi, ne lazi me
ako odes nikad vise ne trazi me
samo napred, ne muci se, ne gledaj me
ja odavno slutim sve

Kukavica, nisam znala
da si takva kukavica
sa mnom spavas
druga ti je nesanica
bojis se da priznas to

Kukavica, ti si samo
jedna vise kukavica
mislis da sam
ona ista devojcica
koju laze bilo ko

(RTV Novi Pazar)

Comments

comments