UEFA NAREDILA – PSG IMA ROK 14 DANA DA PRODA KAPITALCA ILI IDE KAZNA!

Bogati klub iz Pariza prošlo je ljeto doveo Neymara za 222 milijuna eura te Mbappea za 185 milijuna eura što je malo naljutilo UEFA-u i ismijalo njihov financijski fair-play jer svima je jasno da PSG nema toliko prihode, osim što im novac ‘upumpava’ Katar.

PSG prošlo je ljeto odlučio – kreću na titulu prvaka Europe. Kako bi ispunili taj cilj odlučili su kupiti najbolje talente svijeta – Neymara Juniora i Kyliana Mbappea, ali ni to im nije pomoglo jer im je na put stao Real Madrid, kraljevi Europe koji su osvojili 4 Lige prvaka u zadnjih 5 godina.

PSG-ovo kupovanje nije se svidjelo UEFA-i jer je ismijalo njihov financijski fair play. Kako netko može kupovati dva igrača za 400 milijuna eura i biti nekažnjen? UEFA je očito rekla da im to neće proći tek tako lako jer danas je stiglo rješenje koje kaže – PSG ima dva tjedna da podigne prihode za 60 milijuna eura – što drugim riječima znači da će morati prodati igrača u vrijednosti 60 milijuna eura ukoliko žele izbjeći UEFA-ine sankcije za nepoštivanje FFP-a.

Vidjet ćemo kakvu će strategiju izabrati PSG – hoće li ići na prodaju više jeftinijih igrača ili na prodaju jednog kapitalca, ali sigurno kako im ta situacija otežava pregovaračku moć u pregovorima oko prodaje. Sada svi znaju koja je cifra koju oni moraju zadovoljiti ukoliko žele proći nekažnjeno.

Transfer o kojem se najviše piše je transfer Neymara Juniora u Real Madrid. Prema pisanju nekih medija u Španjolskoj taj bi transfer mogao biti težak čak 350 milijuna eura. Neymar nije jedini o kojem se piše kako bi mogao otići iz Pariza – na izlaznim bi se vratima navodno mogli naći i Di Maria, Mbappe, Guedes, Pastore, Draxler i Kurzawa.

Iz PSG-a zadovoljni su ovom odlukom UEFA-e jer najrealnija je opcija kako će do kraja ovog mjeseca klub napustiti Guedes koji je već na posudbi u Valenciji te Pastore koji je izrazio želju da napusti klub iz glavnog grada Francuske,prenosi svijetkladjenje.com!

Comments

comments