Ubica je ovde među okupljenima i posmatra šta se dešava: Krici roditelja momka iz Banjaluke

Skup je organizovan nakon pronalaska i identifikacije tela Davida Dragičevića čiji je nestanak prijavljen 18. marta. Telo je pronađeno na ušću reke Crkvene u Vrbas u subotu, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje.

Danas u Sarajevu 5. maja skup!

Skup je organizovan nakon pronalaska i identifikacije tela Davida Dragičevića čiji je nestanak prijavljen 18. marta. Telo je pronađeno na ušću reke Crkvene u Vrbas u subotu, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. Predstavnici policije su juče na konferenciji za novinare rekli da je najverovatnije u pitanju incidentna smrt i da nema indicija da je u pitanju krivično delo.

Okupljenim na Trgu Krajine obratio se Davor Dragičević, Davidov otac koji je naveo da ne veruje u podatke koje je u javnost iznela policija.

– Moj sin je ubijen. U narednim danima ću izneti više bitnih informacija – rekao je on i dodao da će istrajati na utvrđivanju prave istine.

On je dodao kako nikog ne optužuje za smrt njegovog sina, a samo želi istinu i pravdu.

– Zločin se dogodio, smiriti se neću, želim da se krivci pronađu – rekao je Davor Dragičević.

Otac nastradalog mladića je, plačući, rekao da mu je cilj da se nikom nikada ne dogodi ono što se desilo njegovom sinu.

– Izgubio sam dete, neću da ga iko više izgubi – rekao je Davor. On je dodao da ga više nema, te da mu život ne treba.

– Ranjen sam za ovu državu, radim kao konobar sa tri centimetara kraćom nogom, da bih sahranio dete – rekao je tužni otac.

On je naglasio da će na Trg Krajine dolaziti i dalje.

– Dolazimo dok ne isteramo pravdu. Moje dete ne može više niko vratiti, hoću krivce, imena – naveo je Davor Dragičević.

Suzana Radanović, Davidova majka tvrdila je da je osoba koja je “ubila njenog sina među okupljenima i posmatra šta se dešava”.

Dodala je da su ponudili 100.000 KM (oko 50.000 evra) za informacije o sinu, ali da se niko nije javio nakon što je ta nagrada ponuđena.

Radanovićeva je navela da će svakodnevno objavljivati statuse na Fejsbuku, jer, kako je rekla, ne može da ćuti.
– Neka nađu ko je moje dete ubio i bacio – rekla je Suzana.

Emilija Zebić, Davidova najbolja drugarica, rekla je da njen drug nije lopov.

– Izašao je samo da se provede. Nije u stanju da ubije psa, da opljačka kuću. Sam nije skočio. Potrebno je da nađu ljude koji su mu to radili – kazala je Emilija.

Skupu u Banjaluci prisustvovao je i Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, koji je rekao da je došao da podrži skup.

– Zaista ovo postaje neprihvatljivo, nesigurno, da mladi ljudi gube živote u Banjaluci pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede da tako kažem na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve i to od strane policije – rekao je Mektić i dodao da nešto što nije dokazano ne može se iznostiti u javnost.

Naglasio je da nadležni organi treba što pre utvrde sve okolnosti ovog slučaja.

Između ostalog, policijskom istragom utvrđeno je da je Dragičević pre pada sa mosta u reku Crkvena, opljačkao kuću u blizini, a stvari koje su nestale iz te kuće pronađene su u njegovim džepovima izuzev laptopa za kojim je policija i jče tragala u koritu Crkvene.

(telegraf)

Comments

comments