Srbija se žali FIFA na VAR sistem: FSS najavio žestoku reakciju na skandalozno suđenje!

Nemački sudija i te kako je uticao na igru i rezultat u meču Srbije i ŠvajcarskeGeneralni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović najavio da FSS neće sedeti “skrštenih ruku” posle meča sa Švajcarskom i lošeg suđenja, kao i zbog nepravedne upotrebe VAR tehnologije.Odmah po završetku meča, Šurbatović je istakao da su čelni ljudi Saveza pribegli neophodnim merama.– Već smo obavili dosta razgovora. Mi smo i zvanično uputili protest FIFA na suđenje. Ja nisam neko ko će tražiti opravdanja i najmanje me boli izgubljena utakmica. Danas smo izgubili, izgubićemo ih puno. Ali, ako uvedemo sistem koji treba neke stvari da reguliše i mi ovo doživimo u dve utakmice, a podsetiću vas da smo sličnu situaciju sa Mitrovićem imali i protiv Kostarike, kada nije suđen penal, niti je pozvan VAR – istakao je on i dodao:

– Primera radi, sličan penal je suđen Hrvatskoj protiv Nigerije. Ovo danas je skandaloznija odluka jer je gospodin dosudio kontrafaul, čak i to je sebi dozvolio. Postavlja se pitanje zašto smo uveli VAR.

– Očigledno je da taj VAR samo važi za neke i “po potrebi” što je skandaloznije nego da smo ostavili same sudije da donesu odluke u jednom sekundu. Ovi imaju vremena da 5 ili 10 puta pogledaju snimak, da sve sagledaju… – nastavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije u dahu:

– Dolazimo u situaciju da smo samo zamenili ljude. Ovi koji su na terenu greše, a to smo znali, a ovi koji treba da ih koriguju odlučuju kada će da koriguju. To je još gore. Bolje da VAR nismo uvodili.

Telegraf.rs

Comments

comments