Sergio Ramos brutalno odgovorio Maradoni: Messi je svjetlosnu godinu ispred njega

Defanzivac Španije Sergio Ramos spremno je dočekao pitanje o legendi reprezentacije Argentine Diegu Maradoni za kojeg je rekao da je svjetlosnu godinu iza Lionela Messija.

Maradona je nedavno rekao da je Ramos jedan od najboljih defanzivaca svijeta, ali je ipak istakao da je Urugvajac Diego Godin defanzivni fenomen. Kapiten Real Madrida i reprezentacije Španije odmah je odgovorio Maradoni, a udario je tamo gdje najviše boli – na veličinu.

“Ja poštujem Dijega, on je bio gigant. Čini mi se da je fenomen, ali siguran sam da argentinski narod zna da je Maradona svjetlosnu godinu iza najboljeg, a to je Lionel Messi,” rekao je Ramos nakon meča protiv Irana.

Maradona, koji u Rusiji radi kao stručni konsultant za jednu argentinsku TV kuću, sigurno će se vrlo brzo oglasiti.

Sergio Ramos je također rekao da ne razmišlja o protivniku u drugoj fazi takmičenja i da je cilj Španije osvojiti prvo mjesto u grupi.

“Ne razmišljam o grupi u kojoj se nalaze Rusija i Urugvaj. Glavni cilj nam je prvo mjesto u grupi i kako mi igramo. Nijedan meč nije isti i uvijek ima nešto novo”, dodao je Ramos.

Španija nakon dvije utakmice ima četiri boda, a oni su u prva dva kola remizirali s Portugalom (3:3) i savladali su Iran (1:0).

Comments

comments