Protestni skup danas u Vilsonovom: Sarajevo traži pravdu za Dženana i Davida

Sedmo po redu protestno okupljanje građana, koje organizuju porodica i prijatelji Dženana Memića, mladića koji je stradao 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, bit će organizovano danas u 18 sati u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Kako nam je potvrdio Muriz Memić, otac stradalog Dženana, skupu će prisustvovati i Davor Dragičević iz Banje Luke, čiji sin David je nakon šestodnevnog nestanka pronađen mrtav u rijeci Crkvena, na ušću u Vrbas.

– Davor i ja smo se čuli. On će doći sa svojom grupom bližih ljudi. Ljudi se javljaju sa svih strana i najavljuju svoj dolazak, nadam se velikom odzivu građana – kazao je Memić.

Prema njegovim riječima, on je iz VSTV-a više od 30 puta dobio obećanje da će ga primiti, ali do toga nikad nije došlo.

– Oni su ti koji postavljaju i smjenjuju ljude u pravosuđu, te moraju nešto poduzeti. Dalida Burzić je u ovom slučaju pokazala da je nečasna. Od početka govorim da je Tužilaštvo KS kriminalna organizacija, ali protiv mene nema prijave za klevetu, jer sam upravu. Ona se očito boji svojih dokaza. Vodila je istragu da sakrije ubistvo. Ukoliko me ne prime, nakon protesta ću biti primoran postaviti šatorsko naselje, kako bismo skrenuli pažnju na nerad Tužilaštva – naglasio je Memić.

Dodaje kako su u međuvremenu došli do snimka sa džamije u Lužanima, gdje se vidi u koliko sati je Dženan tuda prošao.

– Samim tim je očito da Alisa Mutap laže, te da izjava da su išli na vidikovac pada u vodu. Dalida je meni rekla kako je bilo naguravanje koje je eskaliralo, a ona to ne bi mogla znati bez Alise koju štiti. Istina postoji sve dok je Alisa živa. Dalida je rekla “ja nju ne dam”, zašto? – rekao je Memić.

(faktor.ba)

Comments

comments