Pad iz raja: Na putu da sudi na Mundijalu – Dobio doživotnu zabranu i ZATVOR!

Spremao se da sudi na Mundijalu, a potom je završio u zatvoru, slijedi mu vjerovatna doživotna suspenzija!

Naredne sedmice je trebalo da putuje za Rusiju. FS Saudijske Arabije kaznio je sudiju Fahada Al Mirdasija zbog pokušaja namještanja utakmice.

Al Mirdasi je dobio doživotnu suspenziju, pritom ga najvjerovatnije očekuje i zatvorska kazna, a sam sudija je sve priznao. Naime, on je ponudio predsjedniku Al Itihada, Hamadu Al Senaiju, da namjesti utakmicu finala Kupa kralja.

Ali je prvi čovjek Al Itihada poruku sa “Whatsappa” odmah proslijedio nadležnim organima. On je odmah priveden, završio je u pritvoru, gdje je priznao da je pokušao da iznudi novac namještanjem utakmice.

Interesantno, finale kupa umjesto njega vodio je Mark Klatenburg, koji je trebalo da ide na Mundijal, ali je prošle godine odlučio da napusti Englesku i preseli se u Saudijsku Arabiju, gdje je nastavio sa suđenjem.Al Mirdasi je bio među 36 – najboljih sudija koje je FIFA odabrala ove godine za 64 susreta na Svjetskom prvenstvu, koji počinje 14. juna utakmicom u Moskvi i koje će biti glavna fudbalska poslastica ove godine.

Minule godine Al Mirdasi je radio na Kupu Konfederacija, bio je glavni arbitar utakmice za treće mjesto između Meksika i Portugalije, a radio je i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a ove godine će biti srećan ako se uopšte izvuče jer su Saudijci poznati po brutalnim kaznama.

(sportske.info)

Comments

comments