Nije gotovo: Klopp ne zatvara vrata – Sjajni francuz još može na Anfield?!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp dao je zanimljiv odgovor na pitanje novinara o mogućem dolasku zvijezde Lyona Nabila Fekira na Anfield ovog ljeta.

‘Redsi’ su pred početak Svjetskog prvenstva navodno dogovorili sve detalje sa francuskim klubom oko transfera 25-godišnjaka, a cijena je trebala iznositi oko 60 miliona eura.

Ipak, francuski reprezentativac nije uspješno prošao ljekarske preglede, nakon čega su čelnici Liverpoola pokušali smanjiti već dogovorenu cijenu, ali Lyon se povukao iz pregovora, te na svojoj službenoj stranici objavio kako Fekir ostaje u klubu.

Navijači engleskog velikana su ostali razočarani nakon toga, ali ipak u posljednjih sedam dana su se pojavile informacije kako njihov klub nije u potpunosti odustao od dovođenja napadača, te da interes još uvijek postoji.

‘Redsi’ su trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama gdje igraju na Međunarodnom Kupu prvaka, takmičenju na kojem učestvuju skoro svi europski velikani. U intervjuu za Sky Sports pred utakmicu protiv Manchester Uniteda sinoć, Jurgen Klopp je dao zanimljiv odgovor na pitanje novinara da li je zaista njegov klub još uvijek zainteresovan za Fekira.

Rekao je: “Ukoliko se ništa ne dogodi mojim momcima, nastavit ćemo s trenutnim timom. Ukoliko se nešto dogodi, morat ćemo reagovati, ako ne sada, onda u sljedećem prelaznom roku ili sljedećeg ljeta.”

Izgleda kako njemački stručnjak ne planira trošiti više novca na pojačanja ovog ljeta, s obzirom da su ‘Redsi’ ovog ljeta već potrošili nevjerovatnih 182 miliona eura, na dovođenje Nabyja Keite, Fabinha, Sherdana Shaqirija, te Alissona Beckera,pisu sportske.info!

Comments

comments