Messi otvoreno: Rivalstvo sa Cristianom Ronaldom – Ko je najbolji fudbaler?!

Argentinac govorio o Svјetskom prvenstvu, rivalstvu sa Ronaldom i tome ko je najbolji fudbaler u istoriji i koliko to vrijedi.

Barca ja osvojila duplu krunu u Španiji ove sezone, ali ostaje gorak ukus među igračima katalonskog kluba zbog ranog ispadanja iz Lige Prvaka i to nakon velike prednosti, a sada i zbog ispuštene mogućnosti da sezonu u Primeri završe neporaženi kako su u pretposlednjem kolu doživeli poraz od Levantea.

Messija nije bilo u protokolu, on je svoje odigrao ove sezone i sada se sprema za Mundijal. U intervjuu za španske medije govorio je i o šansama Argentine na Mundijalu, kao i o rivalstvu sa Cristianom Ronaldom na samom turniru.

“Moramo da se domognemo polufinala kako bi to za nas bio uspješan turnir. Zaslužujemo da budemo u finalu zbog istorije, iako nas je puno koštalo na minulom Svjetskom prvenstvu da se domognemo te faze, ali moramo tamo biti ponovo.

To je više želja nego obaveza, zbog svega što smo prošli. Mi smo prvi koji žele da budu prvaci u Rusiji”, rekao je Mesi. Okrenuo se onda i na rivalstvo sa Ronaldom. “Ne želim da se nadmećem sa Cristianom. Ne stimuliše me da se takmičim sa njim, već sa uspjesima Madrida i zbog toga želim da osvojim Ligu prvaka svake godine.

To je nešto što svi želimo”, dodao je Argentinac. Nakon toga je izjavio da ga ne interesuje da li će biti najbolji fudbaler koji je ikada igrao ovu igru. “Ne zanima me da li ću biti najbolji u istoriji. Nikada nisam predlagao da li da budem prvi, drugi, treći ili četvrti.

Svaku godinu počnem pokušavajući da napredujem, osvojim sve i dam sve od sebe na terenu, svaki put kada izađem na njega, moram da dam maksimum zbog svojih saigrača i sebe. Ništa ne mijenja biti najbolji u istoriji”, zaključio je Mesi.

(sportske.info)

Comments

comments