LUDA PLANETA! OTAC RODIO SINA!

Tristan Riz (34) iz Portlanda, koji je rođen kao žena, doneo na svet dečaka Lea. Iako je promenio pol, ostavio je ženske polne organe kako bi imao mogućnost da dobije dete

Amerikanac Tristan Riz (34) iz Portlanda u Oregonu pre dve nedelje se porodio i na svet doneo dečaka Lea. Riz, koji je rođen kao žena, ali je u međuvremenu promenio pol, zadržao je ženske polne organe kako bi imao mogućnost da rodi dete u braku sa suprugom Bifom Čaplovom.

Ostvario mu se san
Transseksualac se porodio u bolnici u Portlandu. Mali Leo je njegovo prvo biološko dete sa partnerom Bifom, a njih dvojica imaju još dvoje usvojene dece, ćerku Hejli i sina Rajlija.

Ovo je normalno
Ne smeta mi što će mali Leo imati dvojicu tata jer polako postaje prihvatljivo da transseksualci rađaju
Tristan Riz

– Presrećan sam. U trenutku kad se Leo rodio, osetio sam neverovatne emocije, kao da me je obasjala Božja svetlost. To je bio najdivniji dan mog života. Sjajno je to što možemo da uživamo s Leom od njegovog prvog dana i posmatramo ga kako raste – rekao je Tristan.

On kaže da je mislio da nikad neće moći da zatrudni.

– U početku nismo ni razmišljali o toj opciji. Pio sam muški polni hormon testosteron jer sam i dalje bio u procesu promene pola. Zato sam mislio da je nemoguće da začnem. Osim toga, usvojili smo dvoje dece Bifove sestre jer ona nije mogla da se stara o njima, što nas je ispunilo. Međutim, vremenom mi se javila potreba da imam i svoje dete, pa je Bif prihvatio ideju – ispričao je Tristan.

Prema njegovim rečima, lekari su mu preporučili da prekine s terapijom testosteronom, što je odmah i učinio.
– Ubrzo sam ostao trudan, međutim imao sam pobačaj u šestoj nedelji, što me je slomilo – otkrio je Tristan.

Nekoliko meseci nakon pobačaja, on i Bif su opet počeli da rade na potomstvu. Trebalo im je šest meseci da Tristan zatrudni.
– Jedno jutro sam se probudio sa mučninom. Odmah sam uradio test za trudnoću, koji je bio pozitivan. Sve sa trudnoćom je bilo u redu, jedino što mi je smetalo jesu pogledi ljudi na ulici. Svi koji bi videli da imam bradu i trudnički stomak bili bi u šoku. Piljili bi u mene i proučavali me, ali niko me nije vređao niti mi je prilazio. U međuvremenu sam se navikao – naveo je Tristan.

Nije manje muško
Kako je istakao, njemu ne smeta to što će mali Leo imati dvojicu tata jer polako postaje prihvatljivo da transseksualci rađaju.
– Nadam se da će transrodni muškarci prihvatiti to da nisu manje muškarci ako rode dete – zaključuje Tristan.

(Informer)

Comments

comments