Hrabri žandarm spasao vozača

Požrtvovanost Ivana Damnjanovića posle sudara kamiona i automobila kod Umke. Policajac izvukao povređenog čoveka iz vozila koje je brzo počelo da gori.

POSLE saobraćajne nesreće koja se desila na ulazu u Umku, kada je kamion udario u automobil koji se zapalio, povređeni vozač, bez svesti, spasen je zahvaljujući prisebnosti Ivana Damnjanovića, pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije. Policajac je izvukao čoveka iz vozila i pružio mu prvu pomoć, a automobil je trenutak kasnije počeo da gori.

Damnjanović je sa suprugom bio na autobuskom stajalištu kada je začuo prasak i pozive u pomoć.

Ugledali smo žensku osobu koja je izašla iz zadimljenog automobila – kaže Damnjanović.

Potrčao sam i ugledao nepomičnog vozača. Odmah sam rekao supruzi da pozove Hitnu pomoć i vatrogasce, a ja sam za to vreme sa još jednim muškarcem pružio prvu pomoć vozaču, koji je posle nekoliko minuta došao svesti, a zatim smo ga izneli iz automobila koji je nekoliko trenutaka kasnije počeo da gori.

Kako kaže, iako su pokušali da spreče širenje vatre, automobil je brzo goreo. Vatrogasci su brzo došli, a Hitna pomoć je povređene prevezla u bolnicu.

Najvažnije je da su obe osobe iz automobila žive, iako je prizor, zbog praska i vatre, ostavljao utisak da je situacija mnogo ozbiljnija – kaže Damnjanović, i dodaje da su ljubav prema svojoj zemlji i pomaganje drugima, za koje smatra da su jedne od najvažnijih vrednosti, uticale na to da se zaposli u Žandarmeriji i da u svakom trenutku posvećeno radi svoj posao.

(Novosti.rs)

(Hellomagazin.net)

 

Comments

comments