“Gdje je nestao vještak iz Zagreba? Zataškavaju se novi dokazi u slučaju David Dragičević”

Davor Dragičević je danas u podne predao novih je 60 prijava protiv NN lica za teško ubistvo njegovog sina Davida.

Kako kaže, i ove sedmice će nastaviti da predaje prijave i to svaki dan za 10 više od prethodnog.

Pored prijava Tužilaštvu predao sam i prijave za izuzeće fotodokumentacije sa prve obdukcije koju je radio Željko Karan , a koju još nismo dobili. Predali smo i žalbu na protokol gospodina Mahmuta Švrake (glavni tužilac Republičkog javnog tužilaštva) jer nisam dobio odgovor za pristup informacijama od 24.5. Prošlo je 15 dana a nisam dobio ništa. A tužbe za klevetu sam dobio ekspresno. Još ći predati i za minustarstvo pravde zbog toga što nisam dobio odgovor za zahtje za pristup informacija od 24.5. U kancelariju Ombudsmana BiH isto, jer mjesec dana nikakv odgovor nisam dobio. Zatim Milanu Tegeltiji (predsjednik VSTS) kojem sam isto tako tražio javne informacije“, poručio je Dragičević.

On navodi da institucije u RS ne rade u interesu građana što najbolje pokazuje odnos prema njemu i grupi Pravda za Davida,prenosi 6yka.com!

Oni stalno ponavlaju da institucije rade, a na ovim primjerima vidimo da institucije rade samo za njih. Kao što sam ja dobio tužbe za klevetu ekspresno, a što se tiče grupe Pravda za Davida ne daju nam nijednu infomaciju. Oni samo zataškavaju i montiraju oproces. Gdje je izvještaj vještaka iz Zagreba o kojem su govorili, kojeg je Želimir Lepir navodio da će utvrditi tačno vrijeme smrti. Svi šute. Ja sam tražio odgovor, ali ga nema“, naveo je Dragićević i dodao:

“Tražim informacije, tražim zvanične izvještaje, ništa drugo. Ništa mi ne daju. Ne mogu da vjerujem da se ovo događa u ovoj državi. Ovdje apsolutno zakon, istinu i pravdu oni tumače kako žele. Za nas, za mene, za mog mrtvog sina nema ni zakona ni istine ni pravde“.

On je još jednom pozvao građane da dođu 7. jula na Trg Davida Dragičevića u 19 časova.

Comments

comments