Erdogan pohvalio Ronalda zbog Palestine!

U programu “Susret mladih i tehnologije” turski predsjednik je u direktnom prenosu odgovarao na pitanja koja mu je turska omladina postavljala na društvenim mrežama piše sop.ba!

Erdogan je odgovorio i na upit koga smatra favoritom na aktuelnom Svjetskom fudbalskom prvenstvu Rusiji i da uporedi igru dvojice najboljih fudbalera današnjice Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

U početku sam govorio da je Njemačka favorit, ali su izgubili. Njemačka je izgubila u prvom meču i stvari su se malo zakomplicirale. Svi jaki sada gube. Vidjeli smo situaciju i s Brazilom. Meksiko je igrao odlično, ne znam hoće li se tako nastaviti”, kazao je Erdogan.

Na pitanje Messi ili Ronaldo, Erdogan je kazao da je Ronaldo poseban i da su tri gola koja je postigao protiv Španije veoma važni, iako je Portugal tim golovima izborio samo remi.

Het-trik je vrh, nema tu rasprave i ne može to svako. Onaj performans, karakter i vjera koju je Ronaldo pokazao na terenu, baš kao i njegov stav o palestinskom pitanju su veoma važne stvari i zato mu aplaudiram”, poručio je Erdogan.

Comments

comments