Djevojčicu (5) napustili majka i otac, ono što ona radi čudesno je

I dok većina djece u dobi od 5 godina provodi svoje vrijeme igrajući se s igračkama i prijateljima, ova djevojčica stijena je svoje obitelji. Ona kuha, čisti i s velikom ljubavlju brine o svojoj baki i prabaki. Prabaka naime, ima 92 godine.

Većina djece u dobi od 5 godina nema neke zadatke poput pripremanja obroka, čišćenja kuće, njega starih i nemoćnih ali to nije slučaj i s ovom čudesnom djevojčicom po imenu Anna Wang koja je svoj maleni život od nekoliko godina podredila tome da ispuni sve potrebe svojim starim bakama.

Ona, naime, kuha, čisti, ide u vrt, ali i njeguje svoje bake. Pomaže im pri odlasku na toalet, kupa ih i pere i to s velikom ljubavlju govoreći: ‘najvažnije je da one budu zdrave’, sve drugo manje joj je bitno. Da to čini odrastao čovjek nikome ne bi bilo čudno, ali kad se za sve to brine djevojčica od 5 godina, možemo se slobodno zapitati, od kuda joj ta snaga, ta ljubav prema potrebitima koja joj daje snagu?

Naime, mala Anna sa svojim bakama živi u planinama Zuyin u jugozapadnoj Kini. Svaki dan obavlja sve kućanske poslove i njegu dvije bakice s kojima živi. Njezin otac je s njena tri mjeseca života završio u zatvoru, a majka se preudala i ostavila malu Annu s bakama dovoljno starim da se ne mogu brinuti same o sebi. Jedna baka pati od kroničnog artiritisa te sama ne može rukama činiti ništa, dok prabaka ima 92 godine te također sama može malo toga.

Velikodušni susjed pomaže Anni tako da joj je dao svoj vrt u kojem Anna bere povrće za ručak kojeg svakodnevno priprema. Susjed bi pomogao i više, no kako kaže, mala Anna to ne dopušta. Ona želi brinuti za svoje prabake i sve činiti sama. I sve čini s velikim osmijehom na licu željeći samo zdravlje za svoje bake. Jedina njena tuga i rana je naravno u tome što nema niti oca niti majku uz sebe a sljedeće fotografije pokazat će vam kako izgleda njezin život isprepleten čudesnom snagom ali i tugom za roditeljima.

Dnevno.hr

Comments

comments