“Ako vas Ronaldo pozove na večeru, odbijte. Taj je lud!”

Cristiano Ronaldo pravi je “trainingfreak” i to je odavno poznato. Međutim, ponekad ipak ta požrtvovanost prelazi granice normale. U to je odlično upućen Patrice Evra, koji je sa Ronaldom šest godina dijelio svlačionicu Manchester Uniteda. Nedavno je u jednom intervjuu za ITV Sport iznio zanimljive detalje o tome kakvo je iskustvo imao na večeri sa Cristianom.

“Ako vas Ronaldo pozove na večeru, odbijte. Taj čovjek nije normalan! Jednom me pozvao da svratim sa treninga. Na stolu je bila samo salata i bijelo meso. Pomislio sam ‘Ok, kasnije će biti nešto bolje’. Nije bilo. Čak nisam uspio ni to pojesti, Cristiano je insistirao na tome da treniramo žongliranje lopte. Nakon toga je predložio bazen, pa jacuzzi. S njim trening nikad ne prestaje.”, rekao je proslavljeni Francuz.

Nije prestao Evra o opsesiji treninzima ponajboljeg fudbalera svijeta.
“On je rođeni pobjednik i ne podnosi poraz. Sjećam se kada ga je Rio Ferdinand porazio u stolnom tenisu, svi smo se smijali. Nakon toga je Cristiano kupio stol za stolni tenis, da bi nakon dvije sedmice intenzivnih treninga Ferdinanda izazvao na revanš i pobijedio ga, pred svima nama. Ne čudi što je najbolji na svijetu.”, završio je Evra.

Sport.ba

Comments

comments